Step-by-Step Guide to Prepare Ultimate La poule au riz façon Mamie
Hello everybody, it is Louise, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Steps to Prepare Award-winning La poule au riz façon Mamie. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.
When it comes to cooking healthy meals for the own families, there is always some level of dissention among the ranks. The fantastic news is that there are recipes which are very healthy but also the healthy nature of these recipes is somewhat disguised. What they don't know in such instances shouldn't bring harm their manner (out allergies, which should never be ignored).
The same holds true for lunches when we frequently resort to a can of soup or even box of macaroni and cheese or any other similar product as opposed to putting our creative efforts into creating an instant and easy yet delicious lunch. You will see many ideas in this guide and the hope is that these thoughts will not just get you off to a terrific beginning for finishing the lunch R-UT all of us seem to find ourselves in at a certain time or another but and to try new things on your very own.
There are numerous who will assert that cooking healthy food costs more than just cooking the prepackaged meals that pack on the calories and additives. The truth of the matter is that if you compare the expenses with the medical bills of the long run for a failure to accomplish this, they seem quite slight by comparison. Yes, great food costs more money. In many cases, that's a very simple fact of everyday life. But by learning portion control and eating the proper portions you may find that you're actually spending less as you adjust to the proper levels of food which you should be consuming in order to keep a healthy and active lifestyle.
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Many things affect the quality of taste from La poule au riz façon Mamie, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare La poule au riz façon Mamie delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have La poule au riz façon Mamie using 17 ingredients and 14 steps. Here is how you can achieve that.
Bien le bonjour amis de la bonne cuisine, haaaaaa la poule au riz du dimanche, celle que nous consommions enfant chez nos grands-mères plus par obligation que par envie et qui maintenant nous revient en mémoire avec les premiers frimas de l'automne. Je me souviens que je détesté le riz blanc et encore plus les légumes du bouillon beurk!! Alors ma mamie pleine de bonnes idées avait pour habitude de cuire le riz avec le bouillon et de mélanger les légumes avec le riz pour que les enfants mangent un peu de légumes, ce qui fonctionnait à merveille.
Ingredients and spices that need to be Take to make La poule au riz façon Mamie:
- 1 poule bien dodue,
- 2 poireaux,
- 500 gr carottes,
- 4 navets,
- 3 oignons,
- 1 bouquet garni,
- gros sel,
- poivre en grain, ou du moulin,
- riz de Camargue
- pour la sauce:
- 250 gr champignons de Paris,
- 1 cuillère a soupe de farine,
- 2 X 20 gr de beurre ou de margarine,
- bouillon de poule,
- 10 cl crème fraîche liquide
- sel,
- poivre du moulin
Steps to make to make La poule au riz façon Mamie
- Déposer la poule dans une marmite remplit d'eau froide salée et mettre sur feu vif jusqu'à ébullition.
- Éplucher les carottes, les oignons, les navets. Nettoyer les poireaux et les émincer en tronçons d'un cm environ.
- Découper tout les légumes en façon paysanne, c'est a dire en morceau d'un centimètre d'épaisseur. lorsque le bouillon est en ébullition, ajouter tous les légumes, le bouquet garni quelques grains de poivre.
- Couvrir la marmite et laisser cuire à feu très doux pendant une bonne heure et demi.
- Une fois la poule cuite, la retirer du bouillon avec précaution pour ne pas se brûler !!! Laisser la refroidir, puis découper la en morceau, retirer la peau qui bien souvent est épaisse et très ferme.
- Préparer la sauce
- Émincer les champignons de Paris, Faire fondre 20 gr de beurre dans une casserole, lorsqu'il est bien chaud mettre les champignons à revenir.
- Mélanger pour que les champignons soient bien revenus, ajouter deux louches de bouillon, saler, poivrer.
- Mélanger la cuillère à soupe de farine avec les 20 gr de beurre restant de manière à obtenir un beurre manié, puis incorporer petit à petit ce beurre manié dans la sauce à feu vif afin de l'épaissir.
- Une fois la sauce bien épaissie selon votre goût, ajouter la crème fraîche, goûter l'assaisonnement, rectifier si besoin.
- Cuire le riz à la créole dans une grande casserole en remplaçant l'eau par le bouillon de poule et les légumes, mélanger assez souvent pour ne pas que le riz attache au fond de la casserole.
- Réchauffer la poule dans le bouillon, et une fois le riz cuit servir la poule accompagnée de son riz au bouillon et aux légumes et sa sauce champignons de Paris.
- Et voilà une manière stratégique et gastronomique de faire manger des légumes et de la poule au bouillon aux enfants.
- Bon appétit !!
It's those small actions you take towards your objective of cooking healthy foods for your family that may matter a lot more than any giant leap. Before you understand it you will discover that you have more energy and a better understanding of general wellbeing than you would have envisioned before changing your cooking customs. If that is not sufficient to encourage you nevertheless, you could always check out the excuse to shop for new clothes once you drop a size or two.
So that's going to wrap this up for this special food Simple Way to Make Perfect La poule au riz façon Mamie. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!