Recipe of Award-winning Joues de Boeuf en Civet
Hey everyone, it is Louise, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Recipe of Speedy Joues de Boeuf en Civet. One of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Let's face it, cooking isn't just a high priority in the lives of every man, woman, or child on the planet. In actuality, far too individuals have made learning to cook important within their lives. Which means that individuals usually rely on foods and boxed blends instead of taking the effort to prepare healthy meals for the families and our own personal enjoyment.
Wholesome cooking is often difficult since many people do not want to spend time preparing and planning meals that our families refuse to eat. At the same time, we want our own families to be healthier so that we are feeling compelled to learn new and improved methods of cooking well balanced meals to our family to love (and unfortunately in certain scenarios scorn).
First thing which you have to learn is the different terminology you will find in recipes actually means. There are lots of brand new and sometimes foreign sounding terms you may see in recipes that are common. These terms may mean the difference in recipe success or failure. You should find a way to detect a good section in virtually any inclusive cookbook which explains the different definitions for unknown terminology. If you're not absolutely sure what is meant by"folding into the eggs" it really is in your best interests to look it up.
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Many things affect the quality of taste from Joues de Boeuf en Civet, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Joues de Boeuf en Civet delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Joues de Boeuf en Civet is 2-3 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Joues de Boeuf en Civet using 24 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve that.
Ingredients and spices that need to be Take to make Joues de Boeuf en Civet:
- 600 g - Joues de Bœuf
- ᴍᴀʀɪɴᴀᴅᴇ
- 1 - Carotte 🥕
- 1 - Navet
- 1/4 - Céleri Boule
- 1 - Oignon Jaune 🧅
- 2 - Gousses d'Ail 🧄
- 3 - Baies de Genièvre
- 1 - Clou de Girofle
- 750 ml - Vin Rouge 🍷
- ʙᴏᴜqᴜᴇᴛ ɢᴀʀɴɪ
- 2 - Feuilles de Poireau
- 4 - Feuilles de Laurier
- 4 - Feuilles de Basilic
- 3 - Brins de Thym
- 1 - Brin de Romarin
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ
- 3 cuillères à soupe - Huile d'Olive
- 1 cuillère à soupe - Farine
- Sel 🧂
- Poivre
- ꜰᴏɴᴅ ᴅᴇ ᴠᴇᴀᴜ
- 1 cuillère à soupe - Fond de Veau en Poudre
- 500 ml - Eau 🥛
Steps to make to make Joues de Boeuf en Civet
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇꜱ ʟᴇɢᴜᴍᴇꜱ : Epelucher la CAROTTE, le NAVET, le CELERI ROND, l'OIGNON et les GOUSSES D'AIL - Couper les GOUSSES D'AIL en 4 - Couper la CAROTTE, le NAVET, le CELERI et l'OIGNON en petits dés de même taille
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ʙᴏᴜqᴜᴇᴛ ɢᴀʀɴɪ : Ramolir à l'eau chaude 2 feuilles de POIREAU - Placer le LAURIER, le BASILIC, le THYM, le ROMARIN dans une feuille - Recouvir avec l'autre feuille de POIREAU - Nouer avec une FICELLE au milieu puis sur les bords puis entre les 2 - Lier les FICELLES entre elles - Égaliser le BOUQUET au Ciseau et Couteau
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇ ʟᴀ ᴍᴀʀɪɴᴀᴅᴇ : Mettre dans un Saladier les JOUES DE BOEUF, la CAROTTE, le NAVET, le CELERI BOULE, le BOUQUET GARNI, le CLOU DE GIROFLE, les GOUSSES D'AIL, l'OIGNON, les 3 BAIES DE GENIÈVRE écrasées, les 500ml de VIN ROUGE - Recouvrir le Saladier - Faire Mariner la VIANDE Pendant 12h au Réfrigérateur
- ᴀᴘʀᴇꜱ ᴍᴀʀɪɴᴀɢᴇ : Sortir les JOUES et les égoutter - Filtrer la GARNITURE DE LÉGUMES et l'egoutter à la Passoire Large - Mettre la MARINADE filtrée dans une Casserole, rajouter un VERRE DE VIN si la quantité de liquide semble insuffisante et faire bouillir à feu doux et à couvert - Ecumer la MARINADE pendant l'ébullition - Filtrer à nouveau la MARINADE avec un Passoire Fine
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴊᴏᴜᴇꜱ : Saler et Poivrer les JOUES - Faire chauffer 2 cuillères à soupe d'HUILE D'OLIVE dans une Poêle - Quand l'HUILE est chaude mettre les JOUES et les faire dorer sur chaque face à feu moyen
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ʟᴇɢᴜᴍᴇꜱ : Une fois les JOUES dorées les ressortir, les réserver et mettre la GARNITURE DE LÉGUMES dans la Poêle avec une autre cuillère à soupe d'HUILE D'OLIVE et faire dorer à feu doux pendant 30 minutes en retournant régulièrement - Une fois les LÉGUMES dorés rajouter une cuillère à soupe de FARINE et mélanger durant 1 minute
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴜ ꜰᴏɴᴅ ᴅᴇ ᴠᴇᴀᴜ (ᴘᴇɴᴅᴀɴᴛ ʟᴀ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ʟᴇɢᴜᴍᴇꜱ) : Dans une Casserole faire bouillir 500ml d'EAU et à ébullition rajouter progressivement une cuillère à soupe de FOND DE VEAU EN POUDRE
- Ʀᴇᴍᴘʟɪꜱꜱᴀɢᴇ ᴅᴇ ʟᴀ ᴄᴏᴄᴏᴛᴛᴇ ᴘᴏᴜʀ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ʟᴏɴɢᴜᴇ : Préchauffer le Four à 200°C - Mettre la GARNITURE DE LÉGUMES, le BOUQUET GARNI, puis les JOUES, puis la MARINADE - Ajouter les 500ml de FOND DE VEAU - Placer à Feu Doux et attendre l'ébullition - Mettre Cocotte couverte au Four pendant 2h30
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴘᴏᴍᴍᴇꜱ ᴅᴀᴜᴘʜɪɴᴇꜱ ᴘᴀɴᴇᴇꜱ ᴀᴜ ꜰʀᴏᴍᴀɢᴇ
- ᴀᴘʀᴇꜱ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ : Sortir les JOUES et les placer dans une petite Cocotte - Passer la GARNITURE DE LÉGUMES à la Passoire grosse pour récupérer la SAUCE - Dans la Cocotte recouvrir les JOUES de cette SAUCE - Réserver au four à 120°C
- ᴅʀᴇꜱꜱᴀɢᴇ : Idéalement servir les JOUES et leur SAUCE avec un accompagnement à base de PURÉE ou des PÂTES.
It's those tiny actions that you take towards your aim of cooking well balanced meals for the family that may matter a lot greater than any giant leap. Before you realize it that you will realize that you all have greater energy and a better understanding of overall health than you'd have envisioned before changing up your eating customs. If this isn't enough to encourage you nevertheless, you could check out the excuse to shop for new clothes once you lose a size or 2.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Award-winning Joues de Boeuf en Civet. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!