Recipe of Any-night-of-the-week Pot au Feu
Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Recipe of Super Quick Homemade Pot au Feu. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.
In regards to cooking, it's very important to take into account that everyone else started somewhere. I do not know of a single person who came to be with a wooden cooking spoon and all set. There's a good deal of learning which must be done in order to develop into prolific cook and then there is definitely room for advancement. Not only would you will need to start with the basics when it comes to cooking however you nearly need to start when learning to cook a new cuisine such as Chinese, Chinese, Thai, or Indian food.
The same is true for lunches whenever we usually resort to your can of soup or box of macaroni and cheese or some other similar product as opposed to putting our creative efforts into creating a quick and easy yet delicious lunch. You may notice many thoughts in this report and the expectation is that these ideas will not only enable you to get off to a great start for ending the lunch rut we all seem to find ourselves in at some time or another but also to use new things on your own.
There are numerous that will assert that ingesting healthy food costs a lot more than just cooking the prepackaged food items that pack on the calories and additives. The truth of the matter is that when you compare the expenses with the health care bills into the near future for failing to accomplish this, they seem rather slight by comparison. Yes, good food costs additional money. In many cases, that's a very simple fact of life. However, by learning portion control and eating the appropriate portions you just may discover that you are actually spending less as you adjust to the right amounts of food that you must be consuming so as to keep a strong and active lifestyle.
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Many things affect the quality of taste from Pot au Feu, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pot au Feu delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pot au Feu is 5-6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pot au Feu estimated approx 5 heures.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Pot au Feu using 30 ingredients and 13 steps. Here is how you cook that.
Ingredients and spices that need to be Take to make Pot au Feu:
- Boeuf
- 1 kg - Boeuf pour pot au Feu (Plat de CôteMacreuse, Joue, Jaret)
- 2 - Os à Moelle
- Légumes
- 4 - Carottes
- 2 - Navets boule
- 1 - Coeur de Chou frisé
- 1 - Poireau
- 10 - Oignons Grelots
- 4 - Pommes de Terre
- Aromatiques
- 4 Clous de Girofle
- 2 - Branches de Celeri
- 5 cm - Gingembre
- 2 - Gousses d'Ail
- Sel
- Poivre
- Bouquet Garni
- 6 feuilles - Laurier
- 6 Branches - Thym
- Sauce d'accompagnement
- 2 cuillères à soupe - Creme Fraîche
- 1 cuillères à soupe - Mayonnaise
- 2 cuillères à café - Moutarde
- 2 cuillères à café - Vinaigre Balsamique
- 12 - Branches de Ciboulette
- 12 - Branches de Persil
- 1/2 - Oignon rouge
- Sel
- Poivre
Instructions to make to make Pot au Feu
-
- Blanchissement des Os à Moelle : Preparer une Casserole d'EAU bouillante - A ébullition ajouter les OS À MOELLE et les faire blanchir pendant 15 minutes sur feu moyen tout en retirant l'écume - Réserver les OS À MOELLE dans un Bol au Réfrigérateur dans une Boite Hermétique - Filtrer l'EAU DE CUISSON des OS À MOELLE à travers une Passoire fine et la verser dans une Cocotte
- Blanchissement de la Viande : Retirer le GRAS des MORCEAUX DE BOEUF - Mettre le BOEUF dans la Cocotte avec l'EAU DE CUISSON des OS À MOELLE - Rajouter de l'EAU 1 cm au dessus du Niveau de la VIANDE - Faire mijoter sur feu moyen pendant 1 heure tout en retirant l'écume
- Préparation des Légumes (pendant le Blanchissement de la Viande) : Epelucher les 2 NAVETS et les couper en 4 - Couper le CŒUR DE CHOU en 4 et maintenir les quarts avec des Piques en bois - Épelucher l'AIL - Laver les 2 BRANCHES DE CELERI et les Couper en 4 - Epelucher les 4 CAROTTES et les couper en 3 - Laver le POIREAU, le trancher en 2 sur la longueur, le fisseler, le couper en 4 et maintenir les ficelles de chaque morceau avec des CURES-DENTS
- Préparation des Aromatiques (pendant le Blanchissement) : Ramolir à l'eau chaude 2 feuilles de POIREAU - Placer le LAURIER, et le THYM dans une feuille - Recouvir avec l'autre feuille de POIREAU - Nouer avec une FICELLE au milieu puis sur les bords puis entre les 2 - Lier les FICELLES entre elles - Égaliser le BOUQUET au Ciseau et Couteau - Épelucher les OIGNONS GRELOTS et planter les 4 clous de GIROFLE dans 4 d'entre-eux - Épelucher 2 GOUSSES D'AIL - Epelucher 5cm de GIGEMBRE et le couper en 2
- Preparation de la Sauce d'Accompagnement (pendant le Blanchissement de la Viande) : Épelucher et Ciseler 1/2 OIGNON - Ciseler 12 tiges de CIBOULETTE - Cacher les feuilles de 12 branches de PERSIL - Dans un Ramequin ajouter l'OIGNON, la CIBOULETTE, le PERSIL, 2 cuillères à soupe de CRÈME FRAÎCHE, 1 cuillère à soupe de MAYONNAISE, 2 cuillères à café de MOUTARDE et de VINAIGRE BALSAMIQUE, SALER et POIVRER - Mélanger puis réserver la SAUCE obtenue au Réfrigérateur
- Ajout des Légumes : Ajouter tous les LÉGUMES preparés et les LÉGUMES AROMATIQUES au Bouillon - Mettre l'EAU à niveau si nécessaire - SALER et POIVRER - Faire mijoter pendant 1 heure sur feu doux et à découvert
- Retrait des legumes cuits : Retirer et Égoutter les NAVETS, le CHOU, CAROTTES, L'OIGNON, le POIREAU, le CÉLERI - Retirer les Piques en bois - Retirer les CLOUS de GIROFLE des OIGNONS GRELOTS - Reserver ces Légumes dans une Boîte Hermétique au Réfrigérateur - Retirer et jetter le BOUQUET GARNI
- Cuisson finale de la Viande : Retirer les MORCEAUX DE BOEUF - Filtrer le Bouillon à la Passoire - Couper les MORCEAUX de sorte à ce que bouillon puisse les recouvrir - Remettre les MORCEAUX dans la Cocotte avec le BOUILLON FILTRÉ - Saler et du POIVRER si nécessaire - Faire cuire pendant 2h30 sur feu doux et à couvert - Ajouter les OS a MOELLE - Continuer la cuisson pendant 15 minutes sur feu doux et à couvert
- Rechauffage des Legumes (2h apres le debut de la cuisson finale de la Viande) : Sortir les LÉGUMES du Réfrigérateur, les mettre dans un Plat et les placer Au four à 120°C pendant 45 minutes
- Cuisson des Pommes de Terre (2h30 apres le debut de la cuisson finale de la Viande) : Mettre les 4 POMMES DE TERRE 5 min au Four micro-ondes à puissance 1000W dans un sac de cuisson - Retourner le sac et refaire chauffer pendant 5 min à puissance 1000W - Laisser refroidir 5min dans le sac puis Epelucher les POMMES DE TERRE.
- Dressage (Pour une Assiette) : Trancher les MORCEAUX DE BOEUF et les disposer dans une Assiette Creuse - Ajouter un 2 Grandes Louches de BOUILLON par dessus - Disposer 2 morceaux de CAROTTE, 2 morceaux de NAVET, 1 morceau de POIREAU, 1/4 de CHOU, 3 OIGNONS GRELOT, 1 OS À MOELLE, 1 POMME DE TERRE CUITE - Ajouter du PERSIL HACHÉ par dessus les Légumes - Ajouter 2 cuillères à café de SAUCE D'ACCOMPAGNEMENT sur les MORCEAUX DE BOEUF
- Conservation : Placer les LÉGUMES dans une Boite Hermétique - Placer les MORCEAUX DE BOEUF, la MOELLE et le BOUILLON dans une autre Boite hermétique - Reste conservable au Réfrigérateur pendant 3-5 jours
It's those little steps you take towards your aim of cooking healthy foods for the family which may matter a lot greater than any leap. Before you realize it that you may realize that you all have more energy and a better sense of overall health than you'd have imagined before changing up your eating habits. If this is not sufficient to encourage you nevertheless, you can always check out the excuse to go shopping for new clothes once you drop a size or two.
So that's going to wrap this up for this special food How to Make Perfect Pot au Feu. Thanks so much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!